Worden pennen nog gebruikt?

 

Hoewel er tegenwoordig veel via het internet gaat, wordt er nog steeds veel met pennen en potloden geschreven. Potloden en pennen worden vaak nog even snel gebruikt, omdat het gewoon handig is om even snel wat noteren. Dit gaat toch allemaal wat sneller dan met een computer. Wat wel een voordeel is van het internet en een telefoon of computer is dat je die niet zo snel kwijtraakt een los papiertje integendeel wel. En in op het internet wordt het opgeslagen en kun je dingen veel makkelijker delen. Pennen worden nog wel veel gebruikt in het bedrijfsleven om aantekeningen te maken en voor reclame op de pennen. De bedrijven laten het logo en of motto op de pen zetten mensen die dit zien zullen het bedrijf eerder herkennen als ze er iets van voorbij zien komen.

Bedrukking van pennen

Zoals je hierboven gelezen heeft kan je pennen laten bedrukken, maar hoe werkt dat eigenlijk? Nou er zijn wat bedrijven in Nederland die dat doen, zoals goedkooppennenbedrukken.be deze bedrijven hebben een website. Hier kan je de soort pen Kan kiezen en de kleur. Heb je de pen en de kleur die je wilt, dan kun je kiezen welke tekst/ welke afbeelding je op de pen wil zetten. Dit is een leuk cadeau voor een relatiegeschenk. Maar er zijn vele andere producten die je kan laten bedrukken dan alleen pennen of potloden. Je kan het bijna zo gek niet bedenken of je kan je product laten bedrukken. Bijvoorbeeld: Leesbrillen, sleutelhangers, vogelhuisjes, sportassen, powerbanks en hoofdtelefoons. Dit zijn leuke dingen als relatiegeschenk. Bedrukken van producten zijn ook leuk als cadeau voor bijvoorbeeld een feestelijke gelegenheid. Zoals een 50-jarige verjaardag of als iemand zijn rijbewijs heeft gehaald. Bijvoorbeeld bij kampioenschappen bij een sport worden er ook producten bedrukt met grappige teksten en afbeeldingen. En worden er vaak ook shirtjes bedrukt met een groepsfoto.

Waarom Relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn heel normaal in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld je bedrijf heeft al 2 jaar een relatie met een ander bedrijf. Om toch even te laten weten dat je aan ze denkt geef je ze een kleinigheidje. Zoals een set bedrukte potloden met de naam van hun bedrijf of iets anders leuks. Als je als bedrijf dit soort dingen doet houd je contact met de bedrijven. Als je een relatiegeschenk aan iemand geeft blijft dit bij diegene in het geheugen, zij onthouden van wie ze dat gekregen hebben. Zo blijft het merk/ bedrijf in het geheugen. Relatiegeschenken komen niet alleen voor in het bedrijfsleven ze worden ook gebruikt om andere dingen te vieren.

Als we Steve Jobs mogen geloven zou dit nooit gebeuren, maar volgens vele geruchten en nieuwe ontdekkingen in de IOS 9 software blijkt het nu echt werkelijkheid te worden. De Ipad pro krijgt waarschijnlijk een stylus pen. Deze geruchten deden al langere tijd de ronde, maar niemand nam het echt serieus in het verleden. Na een presentatie van een manager van de IOS afdeling binnen Apple lijkt het toch echt te gebeuren.

IOS 9

De nieuwe IOS 9 software voor de ipad zal op een andere manier omgaan met de aanraking van het touchscreen. Volgens Apple gaat het om een millisecondes wat de reactiesnelheid betreft, maar hiermee wordt de verwerkingssnelheid veel kleiner op het vernieuwde besturingssoftware van de ipad. Het verkorten van deze reactiesnelheid zal worden behaald door het gebruik van een stylus pen. Tevens zal de software aanrakingen herkennen en voorspellen hoe deze over het scherm bewegen. Dit zijn weer kleine indicaties die duiden op een stylus.

Aanraking voorspellen

Door het gebruiken van een stylus pen in combinatie met IOS 9 zal de ipad kunnen bepalen waar je volgende beweging naar toe gaat. Het vasthouden van je stylus pen in een bepaalde hoek is één van de factoren die meespeelt met de berekening van je ipad waar je volgende beweging naar toe gaat. De ipad zal samen met de stylus pen bewegingen en posities registreren, zodat hij zich kan aanleren hoe jij de stylus gebruikt. Door deze technologie zal de reactietijd aanzienlijk verkort worden en het gebruik van je favoriete tablet er alleen maar op vooruit gaan.

Tekenen & Notities

De laatste hint die wijst op het gebruik van een stylus pen is de schets die Apple liet zien tijdens de keynote. Het ging hier om een heel nauwkeurige schets van een keuken met dunne lijnen en veel details. Dit soort tekeningen zijn eigenlijk niet haalbaar met een vinger. Hoewel Steve Jobs er altijd op tegen was, lijkt het nu toch echt te gaan gebeuren. Volgens geruchten zal de ipad pro vanaf november 2015 op de markt verschijnen en naast de stylus pen ook gebruik maken van de nieuwe USB-C connector die we al kennen van de nieuwe macbook.