Als we Steve Jobs mogen geloven zou dit nooit gebeuren, maar volgens vele geruchten en nieuwe ontdekkingen in de IOS 9 software blijkt het nu echt werkelijkheid te worden. De Ipad pro krijgt waarschijnlijk een stylus pen. Deze geruchten deden al langere tijd de ronde, maar niemand nam het echt serieus in het verleden. Na een presentatie van een manager van de IOS afdeling binnen Apple lijkt het toch echt te gebeuren.

IOS 9

De nieuwe IOS 9 software voor de ipad zal op een andere manier omgaan met de aanraking van het touchscreen. Volgens Apple gaat het om een millisecondes wat de reactiesnelheid betreft, maar hiermee wordt de verwerkingssnelheid veel kleiner op het vernieuwde besturingssoftware van de ipad. Het verkorten van deze reactiesnelheid zal worden behaald door het gebruik van een stylus pen. Tevens zal de software aanrakingen herkennen en voorspellen hoe deze over het scherm bewegen. Dit zijn weer kleine indicaties die duiden op een stylus.

Aanraking voorspellen

Door het gebruiken van een stylus pen in combinatie met IOS 9 zal de ipad kunnen bepalen waar je volgende beweging naar toe gaat. Het vasthouden van je stylus pen in een bepaalde hoek is één van de factoren die meespeelt met de berekening van je ipad waar je volgende beweging naar toe gaat. De ipad zal samen met de stylus pen bewegingen en posities registreren, zodat hij zich kan aanleren hoe jij de stylus gebruikt. Door deze technologie zal de reactietijd aanzienlijk verkort worden en het gebruik van je favoriete tablet er alleen maar op vooruit gaan.

Tekenen & Notities

De laatste hint die wijst op het gebruik van een stylus pen is de schets die Apple liet zien tijdens de keynote. Het ging hier om een heel nauwkeurige schets van een keuken met dunne lijnen en veel details. Dit soort tekeningen zijn eigenlijk niet haalbaar met een vinger. Hoewel Steve Jobs er altijd op tegen was, lijkt het nu toch echt te gaan gebeuren. Volgens geruchten zal de ipad pro vanaf november 2015 op de markt verschijnen en naast de stylus pen ook gebruik maken van de nieuwe USB-C connector die we al kennen van de nieuwe macbook.